söndag 5 april 2009

Edd.ed & eddy


Ed, Edd & Eddy är en amerikansk animerad TV-serie som sänds på Cartoon Network. Huvudpersonerna bor i ett kvarter med en stor rondell i mitten och de försöker tjäna pengar för att gå till godisaffären i stan för att köpa jättekarameller. De tjänar pengar på de andra barnen som bor i samma kvarter genom att göra något underhållande för dem men, i vissa avsnitt så kommer det tjejer som bor i en husvagn på campingen som ligger på andra sidan kvarteret och tar pengarna i burken från Ed, Edd & Eddy och då går det inte bra för dem. Men de försöker i nästan alla avsnitt att få pengar. Ed, Edd & Eddy är skapade av serietecknaren Danny Antonucci. Det finns 130 avsnitt av Ed, Edd & Eddy och tre specialprogram.

Svenska röster till Ed och Eddy görs av Stefan Frelander. Mikael Roupé gör den svenska rösten till Edd.


  • Ed är modellbyggare och den starkaste av edarna. Eftersom han inte är den smartaste är det lätt att han luras av Eddys planer. Han är nästan alltid glad och snäll mot alla. En stor älskare av djur är han, speciellt kycklingar, han är dock inte så rumsren och hans rum ser ut som ett helvete. Hans liv cirklar runt monsterfilmer som han ofta tjatar om.
  • Edd är den smartaste i trion. Han är tvångsmässigt renlig, men är dock en rejäl hejare på uppfinningar. Eftersom han inte är särskilt bra på sport slipper han vara på idrottslektionerna i skolan. Istället läser han biologi i biblioteket, medan de övriga vännerna är på gympa. Han är exakt motsatsen till Ed, Ed är oftast ofräsch, och smutsig, han är stark som en björn, men väldigt korkad och naiv. Dubbel-D är ren, smart och klen. För att slippa bli förväxlad med Ed har han fått smeknamnet Dubbel-D, även om han ibland av Eddy kallas Strumphuve för sin huvudbonad.
  • Eddy är den egenkäre och småtaskige ledaren över sina kompisar Ed och Dubbel-D. Gång på gång kommer den här killen på planer på att blåsa folk på stålar för att köpa jättekaramäller i godisaffären, även om han misslyckas 99 % utav gångerna. Trots sin girighet så har han allt en mjuk sida han också. När allting går åt skogen så brukar han hjälpa sina vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar